86-годишен дал отпор на рецидивист, опитал да го ограби в дома му 56-годишният нападател не успял да измъкне портмоне с 680 лв.

Тойота блъсна дете на зебра, то се спаси като по чудо

Разследват палеж на кола в Разград Има версия, че колата е подпалена за отмъщение

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

БСП иска преизчисляване на пенсиите

Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите

Задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел са брат и сестра Вероятната причина за инцидента е отправена забележка към извършителите

Парламентът прие промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух

Борисов: Българското участие в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ край Александруполис е стратегически важно

Цветанов се извини за думи на депутат от НФСБ

Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение срещу Асандж

Борисов в Гърция: ЖП връзката Солун-Русе ще допринесе за икономическия подем на региона

Йордан Цонев: В поправките в Закона за вероизповеданията направихме всички възможни отстъпки

КОНПИ отнема над 30 хил. лв. от бивш управител на общинско дружество в Бургас, сключвал договори със съпругата си

Антон Антонов, АПИ: Потребителите ще могат онлайн да закупуват електронна винетка

Държавата обеща пари за чисто море на Офицерския плаж

Снимка: Ивелина Василева, кметът и областният управител Стоян Пасев заедно с Димитър Рачков и Зуека преди 6-ия последен спектакъл "Яко да си е еко" от информационната кампания на МОСВ

До месец започва изграждането на спасителната тръба, увериха екоминистър Ивелина Василева и кметът на Варна Иван Портних

„Има надежда фалстартът на сезона с поредно замърсяване на емблематичния Офицерски плаж и последвалата забрана за къпане в морето от понеделник насам да е последен. До месец започва изграждането на прословутата спасителна тръба за дълбоводно заустване от Шокъровия канал, който цапа морето всяко лято и при всеки проливен дъжд. Получихме официална подкрепа за търсенето на финансиране“, обяви кметът на Варна Иван Портних след дълга среща с министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в неговия кабинет.

„Имаме готовност за съдействие, включително чрез осигуряване на финансирането чрез ПУДООС“, потвърди министър Василева. Кметът даде уверения, че до края на месеца проектът за дълбоводното заустване на стойност близо 2.5 млн. лева ще е готов, тече съгласуване с РИОСВ и „Басейнова дирекция“ и следва разшително за строеж. „Този дългогодишен проблем ще бъде решен за другото лято“, допълни той.

Министър Василева припомни, че чрез ПУДООС бяха осигурени средства за дълбоководното заустване в Златни пясъци, както и за изграждане на съоръжението за решаване на проблема в района на Лозенец. „В и К“ трябва да положи сериозни усилия, да направи проверка и обследване за нерегламентирани включвания в Шокъровия канал, където трябва да текат само дъждовни води и нарушителите да се санкционират“, каза още министърката.

В рамките на месец ще бъде подписан договорът за безвъзмездно финансиране за рехабилитацията и модернизиране на пречиствателната станция в Златни пясъци, стана ясно след срещата на кмет и министър. Провежда се тръжната процедура за фирма-изпълнител и на есен започва изграждането й, като реалният срок за това е 12 месеца. Вчера бяха отворени офертите по обявената обществена поръчка на община Варна на стойност над 28 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.