УЕФА глоби руската федерация със 150 000 евро

Националният отбор на Русия бе предупреден с "условна" дисквалификация от Евро 2016, във връзка с боевете между агитки на отборите на Русия и Англия в Марсилия в събота, съобщиха от УЕФА, предава Guardian. Допълнителна санкция от 150 000 евро бе наложена на футболната федерация на Русия.

Дисквалификацията ще бъде преобразувана като ефективна при повторен инцидент от страна на руските фенове по време на първенството.

След обявлението на УЕФА, Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин каза "Нарушения на закона са били извършени от фенове от различни националности, и те са буйствали на територията на Марсилия и други места. Напълно неприемливо е и със сигурност очакваме от нашите граждани да уважават законите на страната. За съжаление, фенове от редица нации са участвали в тези размири, за съжаление включително и от Русия."

По-рано днес, френските власти започнаха депортиране на руски фенове от Франция, идентифицирайки 29 човека, които са замесени с размириците в Марсилия.

Утре Русия играе срещу Словакия на "Стад Пиер Мороа" в Лил, а в четвъртък Англия се изправя срещу Уелс в "Битката за Британия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт