Спасител на дете стана „Полицай на годината“

Унгарци на протест срещу „поробващ закон“ Парламентът разреши 400 часа извънреден труд годишно

ЕК одобри проекта за модернизация на спешната медицинска помощ, съобщи министър Ананиев

Енрике Иглесиас и Ана Курникова продават къщата си за $4,85 милиона

Премиерът Борисов в Брюксел: Чухме само похвали Тимерманс подкрепил промените за конфискацията на незаконно придобито имущество

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Смядово събира пари за болницата в Шумен

Издирват началника на КАТ – Казанлък

Фондацията зад гей билбордовете пред „Труд“: Това е информационна кампания Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

Баневи остават за постоянно в ареста

Георги Кабаков – последният рефер без VAR в турнира

Ахмед Доган стана дядо

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Тръмп: Никога не съм искал от бившия си адвокат да нарушава закона

Германската прокуратура се включи в разследването за стрелбата в Страсбург

Росен Плевнелиев обсъди дневния ред на ЕС с посланиците на страните-членки, Швейцария и Норвегия

Актуалният дневен ред на Европейския съюз обсъди президентът Росен Плевнелиев на работна среща с посланиците на държавите членки на ЕС, Конфедерация Швейцария и Кралство Норвегия, в рамките на Холандското ротационно председателството на Съюза, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

В период на трансформация предизвикателствата са сериозни, но европейският проект за мир, върховенство на закона и защита на човешките права няма алтернатива, беше подчертано по време на разговора.

Държавният глава и европейските дипломати споделиха загриженост от нарастващия евроскептицизъм, като същевременно посочиха, че не е налице конкретен и задълбочен дебат по факторите, които го причиняват. ЕС трябва да бъде силен и обединен във времена на нестабилност и трудности, подчерта президентът Росен Плевнелиев пред дипломатите.

Стабилността на страната е ключов фактор за икономическия растеж и привличането на инвестиции, но реформите са неразделна част от този процес, беше подчертано още по време на разговора.

Посланиците от ЕС, Швейцария и Норвегия заявиха подкрепа за реформата в съдебната система и изразиха надежда Законът за съдебната власт да бъде приет от Народното събрание в най-кратки срокове. Дипломатите също така апелираха за постигане на напредък в борбата с корупцията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.