Росен Плевнелиев обсъди дневния ред на ЕС с посланиците на страните-членки, Швейцария и Норвегия

Актуалният дневен ред на Европейския съюз обсъди президентът Росен Плевнелиев на работна среща с посланиците на държавите членки на ЕС, Конфедерация Швейцария и Кралство Норвегия, в рамките на Холандското ротационно председателството на Съюза, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

В период на трансформация предизвикателствата са сериозни, но европейският проект за мир, върховенство на закона и защита на човешките права няма алтернатива, беше подчертано по време на разговора.

Държавният глава и европейските дипломати споделиха загриженост от нарастващия евроскептицизъм, като същевременно посочиха, че не е налице конкретен и задълбочен дебат по факторите, които го причиняват. ЕС трябва да бъде силен и обединен във времена на нестабилност и трудности, подчерта президентът Росен Плевнелиев пред дипломатите.

Стабилността на страната е ключов фактор за икономическия растеж и привличането на инвестиции, но реформите са неразделна част от този процес, беше подчертано още по време на разговора.

Посланиците от ЕС, Швейцария и Норвегия заявиха подкрепа за реформата в съдебната система и изразиха надежда Законът за съдебната власт да бъде приет от Народното събрание в най-кратки срокове. Дипломатите също така апелираха за постигане на напредък в борбата с корупцията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.