Знаменитости отдават почит на Арета Франклин

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив В резервния център на Търговския регистър работят само климатиците

ПРАВО НА ОТГОВОР

Катар налива $15 млрд. в турската икономика

Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света

Коли и камиони вървят по мост на 5 века Кадин мост в село Невестино е построен през далечната 1470 г.

Скандинавските авантюри на ЦСКА

Посолството на САЩ в Прищина: Косово и Сърбия нямат неограничена свобода на действие

20 изчезнали след срутването в Генуа (ИНФОГРАФИКА) Рим обяви извънредно положение, деблокира 5 млн. евро

Вашингтон заплашва Анкара с нови санкции, ако пастор Андрю Брънсън не бъде освободен

Нападнаха с бомби офис на италианската крайнодясна партия „Лига“

Директорът на „Аварийна помощ“ пред „Труд“: Открито е опасно нерегламентирано сметище в София

„Балкански синдром“ влиза в учебника по литература Задължителните текстове ще са подредени в девет теми, учениците също ще могат да предлагат произведения

327 медикамента заличени от пазара 867 продукта са били одобрени от агенцията

Огромна вълна помете две деца във Варна (обзор) Водолази изкараха тялото на Мариян, след часове издирване нямаше следа от Диян

Демонтират опасните тролейбусни жици в Пловдив с 300 000 лв.

Опасните и увиснали жици на тролейбусната мрежа в централната част на Пловдив най-сетне ще бъдат демонтирани с 300 000 лв. от бюджета на общината, ако на сесията в четвъртък старейшините в местния парламент подкрепят предложението на кмета Иван Тотев. Близо 4 години градоначалникът води битка за премахване на компроментираните участъци от въздушната контактна тролейбусна мрежа, след като скъсване на увисналите жици причиниха куп инциденти и дори отнеха живота на 42-годишната медицинска сестра Галя Халачева. Тези 300 000 лв. ще дойдат от преизпълнението с 1 млн.лв. на плана за продажби на общински земи, уточни кметът Тотев. От сделки в хазната са влезли 6 650 000 лв. при планирани 5 650 000 лв.

Останалите пари от милиона да се разпределят за 5 други общински дейности, предлага кметът. 235 хиляди лв. са за реставрация и експониране на Одеона при Форума на античния Филипопол край Централна поща, а 80 000 лв. – за дофинансиране на двата центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания с необходимост от постоянни медицински грижи в КСЗУ „Света Петка“. Други 154 000 лв. пък ще отидат за разкриване на 10 допълнителни щата от 1 август в ОП „Зоопарк“ за продавачи на билети и в търговските обекти и за работници по поддръжката, а със 17 000 лв. от 1 юли с четирима души ще се увеличи състава на фолклорен ансамбъл „Тракия“. С остатъка от 214 000 лв. ще се погасят част от задълженията на общината за ТБО и данък недвижими имоти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.