Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Доналд Тръмп е разговарял днес по телефона с Владимир Путин

Демонтират опасните тролейбусни жици в Пловдив с 300 000 лв.

Опасните и увиснали жици на тролейбусната мрежа в централната част на Пловдив най-сетне ще бъдат демонтирани с 300 000 лв. от бюджета на общината, ако на сесията в четвъртък старейшините в местния парламент подкрепят предложението на кмета Иван Тотев. Близо 4 години градоначалникът води битка за премахване на компроментираните участъци от въздушната контактна тролейбусна мрежа, след като скъсване на увисналите жици причиниха куп инциденти и дори отнеха живота на 42-годишната медицинска сестра Галя Халачева. Тези 300 000 лв. ще дойдат от преизпълнението с 1 млн.лв. на плана за продажби на общински земи, уточни кметът Тотев. От сделки в хазната са влезли 6 650 000 лв. при планирани 5 650 000 лв.

Останалите пари от милиона да се разпределят за 5 други общински дейности, предлага кметът. 235 хиляди лв. са за реставрация и експониране на Одеона при Форума на античния Филипопол край Централна поща, а 80 000 лв. – за дофинансиране на двата центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания с необходимост от постоянни медицински грижи в КСЗУ “Света Петка”. Други 154 000 лв. пък ще отидат за разкриване на 10 допълнителни щата от 1 август в ОП “Зоопарк” за продавачи на билети и в търговските обекти и за работници по поддръжката, а със 17 000 лв. от 1 юли с четирима души ще се увеличи състава на фолклорен ансамбъл “Тракия”. С остатъка от 214 000 лв. ще се погасят част от задълженията на общината за ТБО и данък недвижими имоти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.