Венецуела отмени двудневната работна седмица

Правителството на Венецуела смекчи вчера програмата за пестене на електроенергия, слагайки край на двудневната работна седмица, въведена от април за близо 3 млн. държавни служители, съобщава "Ройтерс".

Министърът на електричеството Луис Мота съобщи, че благодарение на повишаването на водното ниво в язовира „Гури”, от който се произвеждат 2/3 от електроенергията на страната, държавните служители ще се върнат на работа до 1 ч. в сряда, четвъртък и петък.

Печелим!”, написа още министърът в „Туитър”. Според властите извънредните мерки се налагат заради сушата тази година и са допринесли за намаляване на потреблението на електроенергия.

От своя страна критиците, включително опозиционната коалиция, ги порицават, заявявайки, че затварянето на училищата за един ден седмично вреди на децата, а изпращането на държавните служители вкъщи е безсмислено, тъй като те просто ще използват електроуреди другаде.

Според тях виновник за кризата е социалистическото правителство заради корупция, липса на инвестиции и лошо управление, а не феномена „Ел Ниньо”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят