Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Продавачът на оръжие, снабдил Омар Матен: Ако не от нас, щеше да купи оръжието от друг магазин

Продавачът на оръжие, снабдил Омар Матен: Ако не от нас, щеше да купи оръжието от друг магазин. Според собственика на оръжейния магазин в Орландо, всеки друг продавач във Флорида е щял да продаде пистолета и автоматичната пушка на нападателя, предаде БТВ.

„Ако не ги беше поръчал оръжията от нас, аз съм сигурен, че щеше да ги купи от друг магазин за оръжие в района”, заяви Ед Хенсън, собственик на оръжейния магазин, който продал пистолет и пушка на стрелецът в Орландо Омар Матен.

Ден след трагедията в Орландо собственикът на оръжейния магазин Ед Хенсън направи публично изявление. „Аз съм бивш детектив от полицията в Ню Йорк с повече от 20 години служба. От името на моя бизнес партньор и от мое име искам да изразя колко дълбоко скърбим и сме шокирани от този ужасяващ терористичен акт”, каза Хенсън и поднесе съболезнования към близките на загиналите.

В деня на атаката магазинът му остава затворен за проверка от Бюрото за алкохол, цигари и оръжия. Според Хенсън това е годишната ревизия на магазина и според заключенията в доклада търговският обект отговаря напълно отговаря на законовите изисквания.

Собственикът на магазина изрично подчерта, че магазинът не е бил затворен от Бюрото, а той лично е решил да не приема клиенти, за да не затруднява работата на проверяващите.

По думите на Хенсън „Злонамерен човек е влязъл в магазина и съвсем законно си е купил две огнестрелни оръжия”. “Този мъж държеше редица разрешителни. Той е преминал успешно през проверка на миналото му, която всеки един притежател на оръжие в щата Флорида е преминал”, поясни Хенсън.

Според собственика на оръжейния магазин Омар Матин е бил проверен от полицейското управление на Флорида и паралелно с това и от ФБР. „Няма такова нещо като съкратена процедура по проверка, както беше съобщено по медиите” уточнява Хенсън.

„Той не е купил пистолета и автоматичната пушка по едно и също време. Купени са в разстояние от една седмица. За автоматичната пушка се изисква и документ, че си жител на щата Флорида, като шофьорска книжка например. Ако имаш свидетелство за проверено минало, имаш право веднага да си купиш въпросната пушка. За пистолета се чака 3 дни. В Палм Бийч се чака до 5 дни. Това се нарича „период на охлаждане”.

„Период на охлаждане” е времето, в което клиентът има право да размисли дали да се откаже от поръчката си, като получи обратно цялата предплатена сума.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете