Кървава радост за италианските старчета

ЛИОН – Кръв беляза радостта на Италия на старта на Евро 2016. Най-старият отбор на първенството - 31,5 години средна възраст, показа на „младоците“ от Белгия истината за хубавото вино. С 2:0 „скуадрата“ шамароса „червените дяволи“, които са под №2 в световната ранглиста след Аржентина.

Месец преди да поеме „Челси“, в Англия вече си имат своя кървав Рамбо. При радостта от първия гол на Емануеле Джакерини треньорът Антонио Конте се хвърли в мелето от триумфиращи играчи и получи лакът в лицето. До края на първото полувреме наставникът държеше кърпичка на носа си, за да бърше кръвта.

При многобройните набези на младите „дяволи“ железният Джиджи Буфон не се пропука. А в добавеното време Грациано Пеле завърши виртуозно контраатака - 2:0. Реферът Марк Клатенбърг веднага свири край. И настана радостта. Точно нея обаче по някакви причина Буфон пропусна. Традиционно италианците се затичаха вкупом с ръце нагоре към феновете си. Забравилият ритуала Буфон го направи сам, скочи да се хване за горната греда и... падна по гръб.

Има ли някой, който ще иска да се изправи срещу Италия? За 90 минути „адзурите“ направиха 3 рекорда накуп. Първо със средната възраст. Второ - за 17-и път на еврофинали не допуснаха гол. И трето - това бе 14-ият мач на този форум за вездесъщия Буфон.

„Аз имам 23 бойци, които са готови на всичко - възклика Конте. - И дори само това прави щастлива цялата нация. Тифозите видяха, че даваме кръв, пот и сълзи за победата.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят