(Не)денят на Ибрахимович

Може би най-арогантният футболист в света Златан Ибрахимович яростно разкритикува шведските национали. „Липсва ни класа“, изригна мегазвездата след разочароващото 1:1 срещу Ейре.

Окей. Но това бе всичко друго, но не и денят на Златан. Още на старта до първото докосване на топката от нападателя минаха повече от 4 минути. А във всичките му отбори се знае - всеки трябва да подава на Ибрахимович.
Шведът с босненски корени не успя да вкара гол, но пък с мощен шут от пряк свободен удар нокаутира един от... съотборниците си, застанал в стената. И все пак след негово центриране в 71-вата минута Киърън Кларк си заби автогол. Така шведите направиха уникален рекорд за 1:1. Те са първият отбор от 1980 г., който стига до реми, без да улучи нито веднъж вратата.

А ирландците, аутсайдерите в „групата на смъртта“, могат само да съжаляват. Автогол, улучиха греда, пропуснаха 3 чисти положения. Общо 7 пъти улучиха вратата, но останаха само с брилянтното попадение на Уесли Хулъхън в 48-ата минута.

В същото време се появи информация, че „Байерн“ (Мюнхен) води преговори именно с Ибрахимович. Всичко това по настояване на новия мениджър на тима Карло Анчелоти. Голмайсторът на „баварците“ Роберт Левандовски може да поеме курс към Мадрид, за да заиграе за „Реал“, а Ибрахимович може да бъде привлечен за негов заместник напук на „Манчестър Юнайтед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят