Със страстно танго откриват 13-тия фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"

Със страстно танго от Париж ще бъде открит 13-ият международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ", който ще се проведе от 23 до 25 юни в Градския дом на културата "Борис Христов" в Пловдив.

Тангото ще е специален подарък към организаторите от "Алианс Франсез" по случай 25-годишния им юбилей от танцовата школа "Денс Стейшън" на Ани Дончева. Концертът ще продължи с изпълнения на лауреати, печелили конкурса през изминалите години, които са подготвили акапелни изпълнения и завладяваща хореография. Сред тях е и гласовитата пловдивска прима и първа носителка на приза "Златен ключ" Антония Маркова, която освен на френски ще изпълни и няколко хита от новия си самостоятелен албум и ще завърши на иврит с песента "Евкалиптова гора", донесла й най-много международни награди.

На сцената в Пловдив ще се качат и последните национални лауреати Николай Григоров и Нели Солакова, както и чаровни и талантливи изпълнители от Франция, Турция, Украйна, Словакия и Румъния. На 24 юни ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като компетентно международно жури ще оценява участниците. Носителят на първа награда ще получи златна гривна, уникална авторска изработка на бижутера Тодор Кузмов.

Най-големия на Балканите музикален форум за мелодични шансони ще бъде съпътстват с атрактивна Френска седмица от 20 до 26 юни на площад "Стефан Стамболов" в Пловдив. Приятните изненади за жителите и гостите на града под тепетата ще са безплатни прически, изработени от майстори коафьори, както и безплатни тестове на кожата на главата и косъма със специална камера.

По време на фестивала "Златен ключ 2016" по най-голямата франкофонска телевизия на планетата - TV5 Monde, ще върви специален рекламен клип за Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура