Драматичният театър взема Акт 16

Пловдивският драматичен театър може още тази сряда да получи Акт 16, с който да бъде въведен веднага в експлоатация, похвали се кметът на града под тепетата Иван Тотев. Той е назначил комисия, която в сряда 13,30 часа ще огледа на място основно възобновената след пожар голяма зала на Драмата и ще приеме извършените ремонтни дейности по сградата, след което ще се произнесе за издаването на Акт 16.

"След близо 100 години в Пловдив за втори път изгоря театър. Този път обаче успяхме това зло да го обърнем в голямо добро, защото с ремонтните дейности не само поправихме щетите от пожара, а и надградихме. Сега Пловдивският драматичен театър ще има най-доброто осветление и озвучаване у нас. Има и още много нови неща, които ще го превърнат в истинско културно средище", декларира с гордост Тотев.

С приемането на Акт 16 пък културната програма в града ще се обогати доста по-рано от първоначалните предвиждания, които бяха Драмата да отвори врати на 10 септеври, когато започва международният фестивал "Сцена на кръстопът". Сега първата постановка на възстановената сцена ще се изиграе далеч по-рано, а театърът ще е в пълния си блясък за фестивала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони