Сравняваме банковите такси онлайн

подуправителят на бнб и ръководител на управление "Банково" Нина Стоянова

Потребителите вече ще могат да сравняват таксите, които банките събират. До 18 септември БНБ ще пусне безплатен сайт за съпоставяне на таксите за най-често използваните платежни услуги. Това съобщи подуправителят на националната банка и ръководител на управление "Банково" Нина Стоянова по време на третия годишен финансов форум „Иновации“.

Клиентите са тези, които влияят на бизнес модела на банките, посочи главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на СиБанк и председател на Асоциацията на банките в България Петър Андронов.
Според него това, което не може да се игнорира, е мисленето на интернет поколението. „Потребителите по всяко време са онлайн и банките трябва да се приспособяват. Ако сравним интернет банкирането в Европа, в България то е под 5%, докато средното ниво за Европа е 46%”, подчерта главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова. Според нея характерното в България е, че клиентите все още наблягат на традиционните офиси за търсене на информация.

Еволюция във финансовите услуги ще има, категоричен е и главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Харпарцумян.
Той даде за пример биткойна, който като валута изчезва, но като технология остава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси