Маджарско проклятие покоси Алаба и компания

40-годишният страж на Унгария Габор Кирай пише история, тъй като е най-старият играч на европейски финали.

Унгария победи Австрия с 0:2 в първия мач от последната група от Европейското първенство - "F".

30 секунди след началния сигнал, звездата на Австрийците - Давид Алаба стреля много опасно срещу стража Кирай, но уцели гредата. Това можеше да бъде най-бързият гол в историята на европейските първенства. Маджарският отговор не закъсня и в 3-ата минута Клайнхайслер стреля в ръцете на Алмер. 

Отново в центъра на събитията в 10-ата минута беше Алаба, който след перфектен пас от Арнаутович, отправи удар, който беше спасен от ветерана Кирай. В 15-ата минута Адам Салай опита да отправи удар от дъгата на наказателното поле на Австрия, но ударът беше блокиран от защитник. Първи жълт картон в срещата получи Александър Драгович в 34-ата минута.

Две минути, по-късно Юнузович можеше да донесе аванс на австрийците, след опасен удар, който Кирай трябваше да спасява с плонж. В 42-ата минута, Арнаутович подаде към Харник, който направи невероятен пропуск, след като се подхлъзна и не уцели топката. Секунди след това се откри най-добрият шанс за унгарците в лицето на Джуджак, който се опита да прати топката в далечния на Алмер ъгъл, но прати топката в аут.

Втората част на полувремето започна с преса пред вратата на Кирай, но отбрата се справи със ситуацията. С атаки пред противниковата врата се отличиха Гера и Джуджак. Унгарците започнаха да пристискат символичните домакини. Така се стигна до 62-ата минута, когато Адам Салай направи добра комбинация с Клайнхайслер, бе изпуснат от австрийските бранители в наказателното поле и прати топката във вратата, точно под плонжа на Алмер. 

В 66-ата минута след разбъркване пред вратата на Кирай, Хинтерегер вкара гол, който обаче не беше зачетен, поради съдийски сигнал. Драгович извърши грубо нарушение срещу противников играч и получи втори жълт и съответно червен картон. Маджарите продължиха да атакуват осакатените австрийци. В 71-ата минута Наги опита далечен изстрел, но топката излезе в аут. Така се стигна до второто попадение на отбора, воден от Бернд Щорк. В 89-ата минута Золтан Щибер се оказа лице в лице с Алмер, след като беше отлично изведен. Резервата отбеляза с красив прехвърлящ удар.

Двубоят се играе на стадион "Матмут Атлантик" в Бордо.

Съставите:

Австрия: Алмер, Клайн, Драгович, Хинтерегер, Фукс, Баумгартлингер, Алаба, Арнаутович, Харник, Юнузович, Янко

Унгария: Кирай, Фиола, Гузмич, Ланг, Кадар, Гера, Наги, Клайнхайслер, Немет, Джуджак, Сала

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят