Бургас домакин на Европейското по триатлон

250 атлети идват за състезанието край морето

Бургас е домакин на Европейското по триатлон. То ще се проведе в морския град в събота и в неделя, съобщават от общината. Официалното откриване ще е в петък на култовата сцена "Охлюва" в морската градина, от 17 часа. Състезанието ще продължи два дни - в събота и неделя, а стартът и финалът ще са в близост до Морското Казино на Бургас.

Градът заслужи домакинство на Европейско първенство на първо място с перфектните условия за практикуване на този спорт, които предлага - уютният морски залив, развита велосипедна инфраструктура и удобни алеи за тичане, коментираха от кметството.

За Европейското по триатлон са заявили участие над 250 атлети. Организатори са Българска федерация по триатлон и Община Бургас.

Участниците ще трябва да преплуват 1500 метра /в морето край Моста/, да изминат с колело 40 километра, а за финал да пробягат 10 километра по крайморската алея и в Морската градина.

Основното състезание е Европейското първенство по триатлон за мъже и жени, но едновременно с него в Бургас ще се проведе Европейска купа за младежи и девойки до 19 години, международно състезание за деца, както и отворен старт за аматьори.

“Бургас е перфектното място за такова голямо състезание. Имаме опита от миналогодишната Европейска купа, която се проведе отново тук, и любезното съдействие на Община Бургас. Вярвам, че ще изпратим участниците от десетки държави с най-добри спомени от града и страната”, каза председателят на Българската федерация по триатлон Емил Стойнев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони