Трагедия с гимнастичка световна шампионка (обзор)

Националката по художествена гимнастика Цветелина Стоянова (21 г.) е приета по спешност в шокова зала на “Пирогов”, след като е паднала от 6-ия етаж в столичния кв. “Надежда”, съобщиха нейни колежки. Лекари се борят за живота й, но не изключват фаталния изход.

“Световната шампионка от Измир бе приета в 14 ч вчера с тежки наранявания на гръдния кош и корема”, уточни Мария Пойразова, говорител на лечебното заведение.

Още сутринта стана ясно, че Цветелина няма да замине с националния ансамбъл за Холон (Израел), където в края на седмицата е европейското първенство по художествена гимнастика. “Причината е тежка контузия на състезателката, което налага тя да бъде заместена от Любомира Казанова”, обявиха на летище София от щаба на отбора. Близки на Цвети по-късно разказаха, че тя “напоследък заболяла психически”. “Обяви, че приключва с гимнастиката, че няма да тренира и да ходи по състезания. От хора около нея разбрахме, че мисли и говори за самоубийство, веднъж даже нарязала с нож части от тялото си”, обясни нейна връстница и приятелка. Момичетата си обясняват състоянието на спортистката със смъртта на майка й преди две години и последвалите от това проблеми в съжителството с баща й и брат й в семейния апартамент. Според близки до гимнастичката, когато предприела фаталния полет от терасата, Цветелина била сама у дома.

Баща на гимнастичката е известният треньор по бокс в “Славия” Йордан Стоянов-Старото, а приятел на Цвети е резервният вратар на футболния “Левски” Александър Любенов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини