Утре ще е слънчево с температури до 30 градуса

До полунощ явленията ще затихнат и облачността ще се разкъса и намалее. Утре времето ще бъде предимно слънчево. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде "Фокус".

В следобедните часове над западната половина на страната ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в планините, ще превали за кратко. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 25 и 30 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец юни и ще се повишава.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 25 и 29 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 18 – 22 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен, по високите и открити части временно и силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В четвъртък и петък времето ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат бързо и съществено. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над планинските райони, без валежи. В събота ще е горещо, максималните температури ще са между 33 и 38 градуса, на места в равнините и до около 40 градуса, по-ниски – по черноморското крайбрежие. По-късно през деня в събота в Северозападна България е възможно да превали краткотраен дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето