Марешки се оправдава за запечатаната бензиностанция: Мръсният дизел бил провокация

Веселин Марешки

ДАМТН откри, че нафтата е с 50% сяра над нормата

Аптекарят призна, че в горивата, които продава, има много сяра

Бизнесменът Веселин Марешки, чиято бензиностанция в Габрово бе запечатана заради дизел със съдържание на сяра над нормата, се оплака, че това било една от провокациите, на които е подложен като кандидат-президент. Преди дни Държавната агенция за метрологичен и технически надзор взе проби от обекта му в Северна България и откри, че нафтата съдържа 50% сяра над нормата, т.е. горивото е некачествено.

“Имаме 5 бензиностанции, в Габрово има два съда за дизел. В единия намират по-голямо количество сяра в дизела. Не знам дали има замесени и наши служители. Това е подхвърлено, не може ние да си подхвърлим сяра”, заяви на пресконференция в София независимият кандидат за президент. Той се оплака и от нов отказ от страна на “Лукойл” за зареждане на цистерна, чиято крайна дестинация е обект на негова компания.

“Както многократно сме съобщавали, “Лукойл-България” ЕООД няма сключени договори за доставки на горива с фирми, свързани или принадлежащи на г-н Веселин Марешки. Това му е отлично известно, тъй като г-н Марешки лично подписа писмения си отказ да сключи договор с дружеството”, съобщиха от пресцентъра на “Лукойл” пред “Труд”

Марешки обяви, че е притеснен и от информация, че може “да се извърши нещо” срещу журналиста Валя Ахчиева, което да бъде пришито на него, след като Ахчиева разследва съмнителния произход на дизела на бизнесмена.

“Всеки, срещу когото е правила материали, може сега да си отмъсти и да бъде пришито на мен. Целта е няколкото месеца до изборите аз да не мога да си говоря за изборите”, обобщи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес