Илиана Раева: Цвети сама отказа да се качи на самолета за Европейското

С цел да прекъсне спекулациите около причините за инцидента с художествената гимнастичка Цветелина Стоянова, Илиана Раева сподели, че състезателката от ансамбъла сама е пожелала да не участва на Европейското първенство в Израел и е отказала последвалата покана да придружава съотборничките си на състезанието, предава БТВ.

В съобщение, публикувано във Фейсбук, Раева казва: "В този кошмарен за всички нас момент, моля за коректност и съпричастност. Точно сега нито Цвети, нито момичетата заслужават неверни информации, които създават напрежение и нагнетяване на и без това нагнетената обстановка".

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика отправи благодарности към екипа на "Пирогов", извършил операцията на Стоянова и заяви, че въпреки случилото се, ансамбълът ще участва в предстоящото състезание.

Състоянието на световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова продължава да е тежко, след животоспасяващата операция, която извършиха лекарите.

Стоянова падна от шестия етаж на жилищен блок в столичния квартал "Надежда". От МВР съобщиха, че най-вероятно става опит за самоубийство.

С изказването си във Фейсбук Раева категорично отхвърли тезата, че действията на Цветелина са в следствие на изваждането ѝ от състава на ансамбъла.

Часове преди случилото се отборът замина от България за Израел, където в края на седмицата ще се проведе Европейското първенство.

Вместо Стоянова, за форума замина резервата Любомира Казанова, а от българския щаб заявиха на летище "София", че причината за смяната е здравословен проблем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини