Австралия изгони ислямски проповедник, призоваващ към убийството на хомосексуалисти

Мюсюлманският проповедник шейх Фарук Секалешфар , заявил по време на проповед, че хомосексуалистите трябва да бъдат убивани според законите на шериата, е напуснал Австралия, след като министър-председателят на страната Малкълм Търнбул поиска преразглеждането на визата му, предаде Би Би Си, цитирано от "Фокус".

Шейх Секалешфар е бил роден в Англия. Австралийският министър по миграцията съобщи, че лично е анулирал визата на проповедника. През април Секалешфар е чел проповед в мюсюлманския център във Флорида, недалеч от град Орландо, където тази седмица бяха убити 49 посетители на гей-клуб. По време на службата, която е била посветена на въпросите за хомосексуализма той е заявил, че в обществата, живеещи по ислямските закони, наказанието за хомосексуализъм е смърт. По-късно тези изказвания са били широко цитирани в интернет.

Самият той в свое интервю пред австралийски вестник заяви, че думите му са били извадени извън контекст. Няма доказателства, че тези проповеди са били посещавани от Омар Матийн, който извърши масовото убийство в Орландо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят