Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Скандал в тв ефира – кой лъже за 1 милиард лева европари?

Съдбата на над 1 млрд. лева по програмата за селските райони вкара в сутрешен скандал лидера на БСП Корнелия Нинова и ресорния зам.-министър Васил Грудев в студиото на БТВ. Подозренията за нарушения са за миналата година. Според управляващите обаче парите са вече у нас и от Брюксел имат чисто технически въпроси към нашите чиновници.

Нинова показа документ от ЕК, от който се разбира, че крупната сума е спряна заради грешки в обществените поръчки, незаконосъобразни разходи и твърде късно конструиране на сертифициращия орган.

„Правителството е поканено на 12 октомври на двустранна среща в Брюксел, на която да бъде оценена сериозността на нарушението и ефекта от него върху бюджета на ЕС”, обяви тя и допълни, че на тази среща ще стане ясно колко от тези пари все пак ще стигнат до България.

„Тези пари няма да бъдат върнати от Европа на България. Те ще се поемат от националния бюджет, в бюджета няма предвиден такъв разход, този разход ще бъде покрит от нов заем”, заяви Нинова.

По телефона се включи зам.-министър Грудев, който определи казаното от нея като спекулация. Той посочи, че на 10 март т.г. плащанията за миналата финансова година са възстановени в бюджета, а в случая до България, Франция и Италия са изпратени допълнителни счетоводни въпроси.

Грудев обясни, че сертифициращият орган е направил проверка на 1200 транзакции на Държавен фонд „Земеделие”, а ЕК счита, че трябва да са повече.
Нинова директно го обвини в лъжа, като посочи, че не се впечатлява от заплахите на управляващите, че ще я съдят: „Ако да казваш истината, да бъдеш опозиция и да критикуваш управляващите е основание за съд, това поставя въпроса за демокрацията”.

Тя прикани останалите политици да гледат собствените си партии вместо да коментират готова ли е БСП са предсрочни избори. До средата на юли, когато приключва вътрешното допитване, социалистите ще мълчат и по „президентската” тема.

Корнелия Нинова посочи, че с партийна делегация е положила цветя на паметника на Тодор Живков в Правец от уважение към местната партийна организация, но и към историята. Поради същата причина тя смята и че монументът на Бузлуджа трябва да се ремонтира – с усилията както на БСП, така и на държавата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.