Дадоха 86 000 лева за спешна помощ в Берковица

Болницата в Берковица

Субсидия от 86 523 лева получи от Министерството на здравеопазването многопрофилната болница в Берковица. Средствата ще се използват за оказване на спешна медицинска помощ на пациенти, които не са хоспитализрани в лечебното заведение.

„Финансирането е целево и отговаря на поставените от министерството критерии. Без тези средства не можем да работим!”, каза прокуристката на здравното заведение Юлия Веселинова.

Болницата в града под връх Ком обслужва населението в общините Берковица и Вършец и малките планинските села в района. В началото на тази година заради промените в здравната карта и опасенията, че малките болници ще останат без клиничини пътеки и ще бъдат закрити хората в района се вдигнаха на протести. Леглата в болницата в Берковица бяха намалени от 60 на 51, но петте отделения бяха запазени. Годишно през здравното заведение преминават над 2400 пациенти, за които се грижат 16 лекари. За дейността на общинското здравно заведение на година са необходими над 900 000 лева. За да помогне за издръжката на болницата, тази година общинския съвет я освободи от данъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони