Подпалиха колата на полицай в Сандански

За пореден път в Сандански бяха опожарени два луксозни автомобила Мерцедес и БМВ, единият от които е собственост на полицай.

През последните две години стана практика неуредени въпроси да се решават чрез палежи, но до сега няма разкрито нито едно престъпление. По-любопитно е,че това е третият палеж на кола на полицай в Сандански. Първо изгоря БМВ-то на криминалиста Венцислав Вангелов, само няколко дни след това бе запалената колата на полицая от КАТ Андон Стоянов.А сега подпаленото БМВ се оказа собственост на кварталния инспектор Георги Атанасчиков.

Сигнал за поредните горящи коли е подаден миналата нощ около 04:00 часа. Леките автомобили са били паркирани на улица „Места“ в курортния град. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. Нанесени са щети по двигателния отсек и предна гума на лекия автомобил БМВ и багажното отделение и задна гума на Мерцедеса. Засегнати са входната врата и ел. табло на жилищна кооперация където са били паркирани возилата. Огънят е тръгнал от подпалената полицейска кола и към съседно паркирания Мерцедес.

Полицията отказва да коментира случаите, които станаха десетки само в Сандански. Колите са все собственост на бизнесмени или полицаи. За палежите се ползват коктейли Молотов или направо се разлива запалима течност върху предния капак. Разследващите казват,че това са едни от най-трудно доказуемите престъпления. Но в последните години Благоевград и Сандански се конкурират по опожарени автомобили,без да има резултати от разследванията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право