Баща наби 11-годишно дете, което счупило носа на сина му

Административно наказание от 300 лв. глоба получи 40-годишен мъж от Разград - нападнал и бил 11-годишно момче, което било нарочено, че е счупило носа на сина му. Глобата е по указа за дребното хулиганство и е наложена от Районния съд в Разград.

Нападението над момчето станало в събота, когато двете деца на В.Д. играели на площадка. Към 20,30 часа 12-годишният му син се обадил по телефона на родителите си, че му счупили носа при спор на площадката. Бащата веднага хукнал към натам. Синът му посочил, че носът му бил счупен от П.Н. Тогава бащата дръпнал посоченото дете, като го хванал под мишницата. Момчето се уплашило и паднало на земята. Според двама свидетели мъжът ударил чуждото дете с юмруци и ритници.

Съдът счита, че мъжът е извършил непристойна проява, която нарушава обществения ред, с което е предизвикал възмущението на гражданите, които станали свидетели на поведението му. Действията му са със сравнително висока степен на обществена опасност, съпроводена с посегателство над дете пред други деца и родители, гласи решението.

Мъжът не е бил осъждан, имал добри характеристични данни и работел. По тези причини съдът е счел, че следва да му наложи по-леко наказание - глоба в средния размер по указа за борба с хулиганството.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право