Апаши с рокли върлуват по къщи и дворове в Монтанско

Все по-често полицията в Монтана залавя жени, извършили кражби по домове, магазини и градини в региона. Апаши от нежният пол задигат вещи, храни и стоки не по-зле от изпечените мъже-обирджии, съобщиха от полицията.

Само в последните няколко дни служители на МВР заловиха три жени, направили удари в селата край областния град. В средата на май Деми М. установил, че от постройка в наследствения му имот в село Мадан е отнесено почти всичко. Започналато издирване стигнало до местните жителки Румяна П./49 г./ и Росица В. /19 г./ Част от вещите на обща стойност 100 лева са открити и върнати на собственика.

В началото на май Пламен Х. от село Бели брод пък подал сигнал, че от двора му е изчезнал пуяк. Според стопанина едрата птица, отглеждана за празнична трапеза, струвала 50 лева. Полицаите разкрили, че пуякът е бил задигнат от криминално проявената Наташа И. /45 г./ Плячката обаче вече била унищожена.

”Част от кражбите, извършвани от жени са заради липса на средства, глад и опит да изхранят семействата си. Което не ги оправдава, защото техни жертви стават също бедни, но по-трудолюбиви хора. Някои от крадлите вече са обиграни професионалистки и дори се събират в женски групи”, коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право