На Капитан Андреево предотвратиха два опита за контрабанда на цигари

Снимка: Агенция "Митници"

12 800 къса контрабандни цигари откри във вратите на два леки автомобила мобилна митническа група при проверки на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". И при двата случая леките автомобили са „Рено" с турска регистрация, влизащи в страната от Турция. Шофьорите на автомобилите са пътували сами и са заявили, че не внасят нищо за деклариране.

Превозните средства са селектирани за щателна митническа проверка. При проверките се установява, че фабричните кухини във вратите на колите са превърнати в тайници, в които са укрити 400 кутии (8000 къса) цигари при единия автомобил и 240кутии (4800 къса) цигари при другия, всички от марката „Assos slims" без акцизен бандерол.

Съставени са актове за нарушение на Закона за митниците срещу шофьорите на автомобилите - и двамата турски граждани от Истанбул. За единия от нарушителите, 28-годишен мъж, това е трети акт в рамките на месец за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи. Според Наказателния кодекс при системна контрабанда лицата носят наказателна отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право