Кралев: Нямам основание да упреквам Федерацията за инцидента с Цвети

Спортният министър Красен Кралев заяви, че няма основание да упреква Федерацията по художествена гимнастика за инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова, предаде "Дарик".

Кралев обясни, че през последните две седмици момичето не се е чувствало добре, не е можело да спи и вероятно е било в депресия.

Той призова за спиране на коментарите и спекулациите по темата, за да се осигури спокойствие на националните ни състезателки, които участват в първенство в Израел. Те ще се състезават, обясни Кралев, като уточни, че поддържа връзка с тях през Фейсбук.

Много тежко остава състоянието на титулярката на националния ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Стоянова. Във вторник тя падна от шестия етаж на блок в столичния квартал „Надежда".

При падането е получила политравма, като са засегнати коремът, гръдният кош и прешлени. Лекарите в "Пирогов" се борят за живота й, а вчера направиха операция и спряха кръвоизлив, причинен от разкъсване на далака.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви пред медиите, че основната версия, по която се работи във връзка с трагедията с шампионката по художествена гимнастика е опит за самоубийство. Няма индикации за умишлено причиняване на смърт, категорична е тя. Не са намерени предсмъртни писма, каза още Арнаудова.

Не е изключена и версията за случайно падане, тъй като е установено, че парапетът на терасата е доста нисък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини