Задържаха група от 22 мигранти, стигнали чак до Банско

Група от 22 мигранти, сред които и няколко деца на възраст между 3 и 4 годинки, бяха заловени при акция на Гранична полиция в сряда сутринта.

Те са задържани към 09,00 часа между Добринище и Банско, близо до разклона за село Елешница. В акцията са участвали и полицаи от Банско. По непотвърдена информация мигрантите били от сирийски произход.

Групата се е движела пеша през полето. Бежанците не са оказали съпротива при задържането. Натоварени са на джипове и са транспортирани обратно в Гоце Делчев, където са настанени в базата на Гранична полиция. Дадени са им храна и вода, извършени са им и медицински прегледи.

Два часа по-късно патрул на КАТ спря лек автомобил с хасковска регистрация на изхода на Благоевград на главен път Е-79, а водачът и спътникът му са закарани в Първо РУП. Изяснява се дали не са съпричастни към трафика на бежанците през българо-гръцката граница.

Над района около Банско хората са видели да кръжи и хеликоптер,който е оглеждал дали случайно няма и други мигранти. Това е втора група от бежанци заловена на територията на Пиринско.

Първият такъв случай беше , когато задържаха група мигранти край Петрич и само за броени дни бяха екстрадирани и предадени на гръцките власти от където са дошли.

Лагери на мигранти има и край Солун и край Драма, засега официалните власти не съобщават подробности около поредния случай.

Срещу 18-те пълнолетни мигранти от групата на заловените 22 бежанци, са образувани бързи производства. Те носят наказателна отговорност за незаконното преминаване на държавната ни граница. Щом приключи разследването, веднага ще внесем обвинителните актове в съда. До края на тази седмица трябва да минат съдебните дела, след което мигрантите ще бъдат върнати в Гърция, уточни районният прокурор на Гоце Делчев Иван Чилев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини