Украйна готви ново преминаване през Керченския проток

Благодарят на пожарникар, загасил горящ камион, превозващ над 400 газови бутилки Димитров попаднал на пожара на пътя за работа

Стари гуми на автобуса са причина за верижната катастрофа край Атия

Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора

Автомобилен състезател и плувец са спортистите на Велико Търново за 2018 година

Gripen – единственото решение за България

Нова помощ заменя персоналната пенсия за дете

Мрежата на A1 генерира 6 000 терабайта и 1,5 милиарда изговорени минути на месец

Откриват почетно консулство на България във Фукуока

Със 76,2 млн. лева ще бъде финансирано изграждането на газопровод между България и Гърция

Селена Гомес влиза във форма

Вицепремиерът Марияна Николова: Проектът на Националната стратегия за детето отразява визията на държавата и на гражданското общество за развитието на следващите поколения

Доналд Тръмп е готов само да разгледа възможността за екстрадиция на Гюлен

Томислав Дончев: ЕК искаше да продадем мажоритарен дял от „Булгартрансгаз“, нямаше как да приемем Глобатата можеше да достигне 320 млн., а е 77 млн., посочи вицепремиерът

Пускат уикенд винетка за 10 лв. от 1 януари

Кабинетът дава 3 млн. лв. за ремонт на 3 футболни стадиона

С решение на Министерски съвет на Министерството на младежта и спорта (ММС) бяха предоставени 3 млн. лв. за ремонт на Градския стадион в Русе, Градския стадион в Горна Оряховица и стадион „Тича“ във Варна, съобщиха от ММС.

Във всеки стадион ще се инвестират по 1 млн. лв., с които трябва да се направи подмяна на тревната настилка и да се изгради осветление. Това са две от задължителните изисквания на БФС към клубовете, за да играят в професионалния футбол.

Община Русе, Община Горна Оряховица и Областна управа Варна са кандидатствали пред ММС с проекти по Наредба 2 за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения и проектите им са одобрени. Спортното министерство от своя страна е поискало от Министерство на финансите средствата да бъдат осигурени, за да могат отборите на „Дунав“ Русе, „Локомотив“ Горна Оряховица и „Черно море“ Варна да покрият изискванията на БФС и да се осигури изпълнението на изискванията на Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието и лошото поведение на зрителите преди, по време и след провеждането на спортни прояви.

„Аз съм изключително горд, че успяхме да стигнем до това решение. Благодаря за разбирането на Владислав Горанов и най-вече на подкрепата на премиера Борисов“, коментира министър Кралев. По думите му веднага ще бъдат проведени процедури и до няколко месеца ще бъдат извършени ремонтите на стадионите.

Министър Кралев обяви, че собствениците на ПФК „Черно море“ ще кандидатстват с проект пред европейския фонд Джесика, който предоставя нисколихвени и дългосрочни кредити за извършване на допълнителни ремонтни дейности на стадиона – изграждане на козирка, ремонт на трибуните, нови съблекални и сервизни помещения. Според него това е добър вариант, от който могат да се възползват и други футболни стадиони в страната. Успешен пример за реализация по програмата е изграждането на трибуната на стадион „Верея“ в Стара Загора със средства от фонд Джесика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.