Влагат 223 556 лева в болницата в Свищов

Общинската управа на Свищов и ръководството на местната болница разработиха проект на стойност 223 556 лева. Средствата ще бъдат вложени в лечебницата за подобряване на работната среда чрез безопасни условия на труд. Разработката е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и ще бъде изпълнена за 16 месеца.

„С реализирането на проекта, лечебното заведение ще получи реална подкрепа за развитие на своята конкурентноспособност.Основните дейности са свързани с разработване, адаптиране и въвеждане на система за управление на човешките ресурси, и обезпечаване на болницата със софтуер за тяхното управление”, съобщи кметът на Свищов Генчо Генчев.

Градоначалникът допълни, че в рамките на тази дейност се предвижда да се опише сегашното състояние на болницата, организацията на работния процес, силните и слабите страни в структурата на организацията на трудовия процес. За осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд е предвидено закупуване и доставка на лични предпазни средства и специално работно облекло, както и закупуване на средства за колективна защита.

„Част от планираните дейности включва строително-монтажни работи в помещения за хранене, отдих и почивка на персонала на здравното заведение. Денонощния режим на работа и заетостта на работещите обуславя необходимостта от изпълнението на тази дейност. Големият брой персонал на здравното заведение и сменният режим на работа, обуславя необходимостта от обзавеждане и оборудване на обособените места за отдих”, каза още Генчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони