Руските „командоси“ с нова атака

Мисията е почти изпълнена - Русия е на един косъм от раздяла с Евро 2016 заради хулиганите. Бойната бригада от „воини“ атакува Лил, където ще е мачът Англия - Уелс. Целта бяха фенове и на двата британски отбора. УЕФА веднага реагира - това е последно предупреждение за Русия.

Акцията започна във вторник през нощта. В ранните часове „воините“ нахлуха изведнъж в заведения до централната гара и започнаха да налагат пиещите бира британци. Полицаите обаче се намесиха много бързо и не позволиха да се стигне до по-сериозни боеве като в Марсилия. Използваха и спрейове срещу руските хулигани.
Англия играе срещу Уелс днес, а в същия ден по-рано бе двубоят Русия - Словакия в отдалечения само на 35 километра Ланс. Затова се очаква провокациите да продължат и след края на двубоите. Въпросните 150 ултраси, почти всички от Москва, нееднократно признаха в социалните мрежи, че не ги интересува УЕФА. Тяхното желание е да натупат англичаните и по този начин да им покажат „кой командва парада“ на хулиганската арена. Носят черни фланелки с надпис „Тур дьо Франс“ със задраскана емблема на Евро 2016.

На сутринта полицията обяви, че е арестувала...словашки фен. Но не е ясно с какви обвинения. А руските атаки обединиха британците. Заедно те запяха „Ние сме Уелс и Англия и мразим Русия“.
„Седяхме си заедно на бара и пиехме бира, когато руснаците ни нападнаха - разказа 25-годишният Марк Кроуи. - Всички носиха маски, а полицията не направи нищо.“
Баровете в Лил скриха всички стъклени чаши, за да не станат част от войната като в Марсилия. Напитки се продават единствено в пластмасови чаши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят