Окултен символ тровел националките по художествена гимнастика

Розетата от Плиска

Окултен символ върху триката на националките ни по художествена гимнастика предразполага към нещастия и в частност има отношение към трагедията на Цветелина Стоянова.

Това твърди журналистът от Казанлък Петър Марчев в публикация за християнските ценности и конфликта им с езическите и окултни вярвания.

Символът е т. нар. „розета от Плиска“ - български бронзов артефакт (VII - IX век), намерен  в старата ни столица през 1961 година. Представлява седемлъчева звезда с рунически знаци, а на гърба е изсечен езическият символ IYI.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова изпълняват една от двете си композиции по музика с фолклорни мотиви на композитора Георги Андреев – "Ювиги хан".

Целият екип и председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева взели решение именно този знак да грее при всяко изпълнение на „Ювиги хан“. „Това е много силен знак, символ, който освен подготовката, да ни вдъхва още сила и енергия. Искам момичетата да се чувстват велики“, разкри пред Gong.bg треньорът на ансамбъла Ина Ананиева.

Ефектът обаче е обратен според Петър Марчев. „В телефонен разговор за Би Ти Ви Илиана Раева сподели, че от месец и нещо Цветелина е показвала признаци на тревожност, изпитвала страх безпричинно и не можела да спи.“ Това е типично състояние за хора, подложени на окултно влияние, смята Марчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт