Желязков и Ангелов шефове в „Левски“

Един от най-успешните директори в историята на „Левски“ се завърна на „Герена“. Става въпрос за Андрей Желязков, който бе назначен за главен мениджър на отбора. Бившият играч на тима Станислав Ангелов-Пелето пък наследи Георги Иванов на поста спортен директор.

„Този избор е мой, а членовете на УС ме подкрепиха напълно - заяви новият силен човек в „Левски“ Николай Илиев. - Сигурен съм в добрия избор, който направих. С Жужо съм работил. Ще отговаря за селекцията на първия отбор и детско-юношеската школа. Станислав показа развитие на базата в Раковски. Правим силен екип. Целите ще ги постигнем с такива хора. Изключителен ред и професионализъм от всички. Феновете да не се притесняват за селекцията. Тя продължава“.

Андрей Желязков работи на „Герена“ през 90-те години. По времето, в което легендарният играч на „Славия“ бе при „сините“, „Левски“ спечели три титли, две купи и разби ЦСКА със 7:1 в една от двете най-паметни победи над вечния съперник. Желязков е известен с нюха си към намирането на добри играчи. Именно той доведе Георги Иванов-Гонзо и Александър Александров-Кривия в „Левски“ в края на 90-те. През годините Жужо работи като скаут за отбори в Холандия.

„Всичко опира до представянето и успехите - заяви Желязков. - Оценката за нашата работа е това. Всичко друго е незначително. Нямаме ли резултати, значи нищо не сме направили“.

Станислав Ангелов работи в школата на „сините“ на стадион „Раковски“, откакто спря да играе. Пелето е категоричен, че „Левски“ може да се върне на върха, но това ще стане с много работа.

„Очакваме ситуацията на „Герена“ да стане розова - каза Ангелов. - Оценявам основата, която е оставил Георги Иванов. Тя е добра. Всеки трябва да си наляга парцалите и да работи“.

В същото време шампионът на Македония „Вардар“ (Скопие) иска да отмъкне нападателя на „Левски“ Венцислав Христов. Голмайсторът на „сините“ бил вариант номер едно за селекцията на тима. Първенецът на комшиите през последните два сезона е в добро финансово състояние и няма проблем да предложи много по-висока заплата на Христов от тази на „Герена“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ