Цветелина Стоянова е консултирана от клиничен психолог (обзор)

Момичетата от ансамбъла обявиха, че съотборничката им Цветелина Стоянова е била доста изтощена и изморена през последните седмици, а тренировките й били трудни за издържане. „Преди европейското тя заяви, че иска да се откаже и да спре със спорта - обявиха грациите от Израел, където в края на седмицата започва шампионатът. - Направихме всичко да я разубедим, но тя взе своето решение да напусне.”

Във вторник националката от ансамбъла не замина с тима, а часове по-късно скочи от 6-ия етаж на жилището на баба си в кв. „Надежда”.

„Беше много разстроена, но нямаше причина за това - каза Илиана Раева, председател на федерацията по художествена гимнастика. - Направихме й пълни изследвания, а резултатите показаха, че е здрава. Чувстваше се изразходвана, липсваше й мотивация да участва и на европейско, на олимпиада. Казах й, че за мен здравето и желанието й са по-важни от игрите в Рио. Направихме това, което е правилно. Другото е грозна, евтина и пошла лъжа!”

Раева отрече, че момичета са били свръхнатоварени в тренировките.

„Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти, дори с клиничен психолог”, заявиха от лекарския екип на ансамбъла.

А треньорката Ина Ананиева обяви, че причината Цветелина да не е с отбора е заради нейното лично решение и желание. „Никога не сме имали намерения да я отстраним от отбора! - категорична е Ананиева. - В трудните и в най-щастливите моменти, тя винаги е била част от нас. Моля, спрете да търсите вина там, където я няма!”

Кръстникът Ангел Ангелов: Била е разстроена и да я оставят така…

„Не може спортист от такъв ранг и в това състояние да се остави така - заяви най-успешният ни треньор в бокса Ангел Ангелов, който е и кръстник на гимнастичката Цветелина Стоянова. - Цвети е била убедена, че участието й в Рио е под въпрос. Наистина е била разстроена. Има психолог, а да не говорим, че треньорът е най-големият психолог. И да се допусне това положение… Да откаже да участва на европейското, дори да присъства като зрител - това е било сигнал, че нещо с детето се случва.“

На олимпиадата Атланта 99 Ангелов извежда боксовия ни тим до титла и два сребърни медала. „Извинявам се, ако съм засегнал някой от ръководството на федерацията - продължи Ангелов. - Илиана Раева е голям спортист, голям ръководители, деятел и мотора на отбора. Но да се стигне дотук... Не намирам думи…“

Министърът: Нямам упрек към федерацията

„Момичето е било в депресия, отказала е да тръгне с отбора затова е сменена с друга състезателка - заяви Красен Кралев по повод инцидента с Цветелина Стоянова. - Федерацията ни по художествена гимнастика е единствената, която има психолог, и той е с тях последните 2-3 години. Нямам основания за упрек към федерацията.”

Прокурор Румяна Арнаудова: Няма предсмъртно писмо

Националната състезателка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова (21 г.) не е оставила предсмъртно писмо, преди да полети от шестия етаж в столичния кв. „Надежда“. Това съобщи вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Основната версия е опит за самоубийство. Няма каквато и да било индикация за умишлено причиняване на смърт. Все пак не се изключва и версията за случайно падане, защото парапетът на терасата, от която е полетяла Цвети, е много нисък“, добави тя. Разследващите направили оглед на жилището, по случая работела усилено Софийската районна прокуратура.

„Надяваме се Цвети да се оправи и да продължи да ни радва с успехите си“, каза Арнаудова.

Грацията ни остава в тежко състояние

Състоянието на грацията ни след инцидента продължава да е тежко и все още има опасност за живота й. Цвети общува с лекарите от централната реанимация в „Пирогов“, където е настанена, и може да движи крайниците си. Травмите на гимнастичката обаче са тежки и тя не диша самостоятелно, а с помощта на апарат.

Във вторник златната ни медалистка беше оперирана за овладяване на тежък вътрешен кръвоизлив и се наложи отстраняване на далака й. Пациентката бе приета с политравма, т.е. засегната е повече от една анатомична област, обясниха от „Пирогов“. Поражения има по гръдния кош, корема и прешлените.

Предстои лекарите да направят допълнителни изследвания на 21-годишната шампионка, за да определят колко тежко е състоянието й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт