Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Режисьорът Крис Болдуин: Бих дошъл да работя за Пловдив през 2019 г.

Британският режисьор Крис Болдуин подготвя фестивалните събития във Вроцлав, който е столица на културата на Европа за 2016 г.

„Надявам се да ме поканят да организирам събитие и когато Пловдив стане Европейска столица на културата. Много бих искал да дойда и да видя какво правят колегите,“ каза известният британски режисьор Крис Болдуин, който е автор и куратор на събитията в Европейската културна столица за 2016 г. – Вроцлав.

Крис Болдуин вече е работил в България – и не къде да е, а в „Северозападналия“ й край.

Той е добре запознат с историята и културата на страната ни. Поводът за посещението му е бил 10-ата годишнина от промените през 1989 г. “Проектът 1989 – места на памет в Северозапада” събира личните истории на деца от Видин, Вършец, Враца и Монтана, които са научили за станалото от разговори с родителите си. Болдуин прави постановка по разказите на учениците.

Режисьорът е изтощен от работата си във Вроцлав. Той току-що е завършил интердисциплинарното шоу Flow (“Прилив”). На 11 юни невероятното зрелище взе ума на жителите и гостите на града. Български журналисти бяха сред множеството представители на медии от цял свят, които отразиха фестивала.

„Да, идвал съм в Северозападна България през 1998 г, когато работих с New Culture Foundation. Идеята беше да покажем как можем да използваме културата, за да разучим историята, особено травматични моменти, свързани с историята.“
От три години британецът буквално живее във Вроцлав. „53-годишен съм и досега не съм открил нищо, което да ме обсеби така, както този проект. Както един познат казва – не е важно откъде си, а къде се чувстваш местен. Е, тук се чувствам на мястото си. Знам къде са най-добрите кафенета, знам къде да се отбия да поговоря с някого и къде да не ходя.”
До този момент Крис Болдуин успешно е режисирал и организирал церемонията по откриването “Духовете на Вроцлав” 17 януари 2016 г, събитията “Мостове” на 20 юни 2015 г., и Flow. Последното и най-голямо събитие, което предстои, е закриването на 16 и 17 декември 2016 г.

За изумителния фестивал Flow и финалната му нощ с пиротехника, 3D мапинг, 55 лодки на доброволци и мегасимфоничен оркестър, както и за опита на организаторите на Европейската столица на културата Вроцлав – четете в неделния брой на „Труд“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.