Путин получава 76,67% от гласовете

И днес ще вали

На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Морето ни е чисто, 91,2% от водата с отлично качество

С отлично качество са 91,2 % от водите за къпане по българското Черноморие. Това показват данните на Регионалните здравни инспекции в Бургас, Варна и Добрич, предоставени от Асоциация „Българско Черноморие”.

Регионалните инспектори са проверили 91 зони за къпане, като констатацията е, че морската вода в 83 от тях или 91,2 % е с отлично качество. 7 са с добро качество и само една с лош резултат (1,3 %).

За сравнение през миналата година с отлични качества са били 71,3 % от крайбрежните води за къпане, с добри – 20,2 %, със задоволителни – 5,3 %, а с лоши – 3,2 %.

По Южното Черноморие са проверени общо 47 зони за къпане. Качеството на всички крайбрежни води е отлично, с изключение само на една, където качеството е добро.

РЗИ Варна констатира 17 отлични крайбрежни води за къпане, 5 в добро състояние и един лош резултат – „Офицерски плаж“.

Според Асоциация „Българско Черноморие” данните показват, че информациите за замърсяване на морските води по Северното Черноморие са опити за манипулации, внушаващи, че българското море е мръсно.

От Съюза на собствениците – Слънчев бряг се също обявиха срещу зачестилите негативни публикации за състоянието и чистотата на плажовете. Заявяваме, че плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста. Тя е носител на международната награда „Син флаг”, който се присъжда заради комбинацията от уникална природа и световен стандарт на управление на плажовете, допълват от съюза.

Междувременно правителството прие промени в Закона за туризма, според които ще бъде въведена Единната система за туристическата информация, която ще свърже в реално време регистрите на хотелите с министерствата на туризма, с МВР, НАП и общините.

Системата се очаква да доведе до изсветляване на сектора и да допринесе за по-добра събираемост на постъпленията от туристическата дейност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.