Необичайно едра гъба натровила семейството, от "Кауфланд" засега не поемат отговорност

Кремена Скерлева, настанена в Александровска болница след натравяне, разказа, че от закупените насипни гъби, продадени като печурки, са сготвили само една, която, обаче, била с необичайно едър размер, предава БТВ. 

В неделя тя, баща й и мъжът й, яли от яхнията, сготвена с отровната гъба и заешко месо. Пръв в болница е приет по спешност в понеделник вечерта бащата на Кремена - Петър Костов, чиито оплаквания предизвикали съмнения за инсулт, затова и е настанен в клиника по нервни болести.

Дъщеря му го придружава, но впоследствие е приета като пациент, след като е започнала да халюцинира.

Кремена разказва, че е използвала само една от гъбите, тъй като те били необичайно големи. 

Медиците в Александровска твърдят, че ако Петър не се е почувствал зле, е било възможно и тримата да загинат.

Съпругът на Кремена е в токсикологията на "Пирогов", и е в най-тежко състояние, тъй като е консумирал най-много от ястието.

Сигналът за натравянето е стигнал до БАБХ едва днес. След извършени проверки, от Агенцията по храните изтеглиха от продажба всички печурки, предлагани в търговската верига "Кауфланд".

В писмо към медиите пък те, от своя страна, твърдят че "на този етап няма данни отравянето действително да е предизвикано от продукт, купен от техен обект", но добавят, че спират продажбите на гъби в магазините си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини