Димитър Желязков си отвори очите (обзор)

Варят курбан за Митьо Очите, че е оживял

Цацаров лично ще търси чадъра над наркобоса

Започна извеждането му от медикаментозната кома

Лекари от бургаската реанимация изведоха Митьо Очите от медикаментозната кома, в която го поддържат от 8 юни вечерта.

Болният дойде в съзнание, състоянието му е стабилизирано, спрени са с три последователни операции кръвоизливите от раните му, съобщиха от болницата.

“Показателите на кръвната картина - хемоглобин, урея, креатинин, са сравнително добри за състоянието, в което е пациентът. Това ни даде уверение, че можем малко по малко да връщаме съзнанието му. Имайте предвид, че в тялото му са прелети близо 100 сака чужда кръв и само заради отличната му физическа форма резултатите започват да ни обнадеждават”, каза по-рано анестезиолог от интензивното отделение в МБАЛ-Бургас, цитиран от “Флагман”.

Постепенното намаляване на упойващите медикаменти започнало от 10,30 ч. и следобед 43-годишният мъж отворил очи. За да се види доколко е контактен, при него била допусната дъщеря му Станислава. Според лекарите поради дълготрайното обездвижване няма шанс Димитър Желязков да се надигне от леглото, а още по-малко да проходи скоро. Напълно възможно е обаче след по-дълъг период от време той напълно да се възстанови - и физически, и психически. Пет куршума имаше в тялото му след престрелката в ресторант “Фор Ю” в Слънчев бряг, един е още в гърдите му. Приближените на Митьо варили днес, на Видовден, курбан за здравето му.

Главният прокурор Сотир Цацаров пристига утре в Бургас, заедно с двамата си заместници Борислав Сарафов и Мария Шишкова, за да извърши лично проверка на всички сигнали за срастване на наркобизнеса с полицията, съобщи говорителят му Румяна Арнаудова. Цацаров и заместниците му щели да проведат “работни съвещания” с всички наблюдаващи прокурори, които разследват “знакови дела” в региона. Те щели да проверят има сигнали за чадър от полицейски служители над групата на Митьо Очите и дали е работено по тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини