Пловдивските социалисти честваха 160 години от рождението на Димитър Благоев

Пловдивската левица отбеляза тържествено 160-годишния юбилей от рождението на основателя на Социалистическата партия в България Димитър Благоев. Стотици социалисти начело с областния лидер и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП Георги Гергов отрупаха с цветя барелефа на Дядото на ул. "Кръстьо Пастухов" срещу Технически университет-Пловдив.

Градските и областните структури на БСП, БАС и Сдружение "Памет и бъдеще" пък положиха венци. Почит и уважение към Димитър Благоев изразиха лидерът на пловдивските социалисти проф. д-р Красимир Мурджев, депутатите Георги Търновалийски, Димитър Дъбов, Манол Генов и Красимир Янков и кметове на левицата от региона. В словото си по повод 160-годишнина от рождението на Дядото младежкият лидер д-р Любомир Паунов припомни исторически факти за личността, политика, общественика, книжовника, учителя и прогресивния ум Димитър Благоев.

"Интелигент, демократ, родолюбец, жадуващ за свобода, доброта и щастие за всички. Това са неговите морални и нравствени ориенти. Като стожер на правдата и прогреса в обществото не за власт и пари, не за политически дивиденти и постове, а за общото благо на народа, увлича след себе си хиляди готови да подарят живота си на идеята за един по-добър свят", припомни д-р Паунов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони