След нововъведение: Опашки за лични документи пред паспортното в „Слатина”

Мярката била взета след жалби от граждани

Хората попълват заявленията на гише пред чиновник, чакат с часове

Опашки за лични документи се вият от сутрин до късния следобед пред паспортната служба в столичния квартал “Слатина”. Гневни столичани чакат с часове на 27 градуса, видя “Труд”.

Възрастна жена сподели, че е там от 10 часа сутринта и допълни, че нейната дъщеря преди няколко дни отново е загубила 3-4 часа, за да подаде документите си.

“Тук съм от 9, вижте кога влизам”, разказа мъж, който започна да попълва документите си чак в 13,30 на обяд.

Друга жена разказа, че е получила аритмия, докато чакала. “Вътре е топло и задушно, стана ми лошо. За един възрастен човек е тежко да виси толкова часове. Това е безумие”, допълни жената и излезе навън, за да си поеме въздух.

За да не загубят реда си, хората на опашката се организирали и направили списък с имената и последователността, в която са дошли в паспортната служба.

Причината за огромните опашки е, че след нововъведение бланките за лични документи се попълват на гишето пред чиновник. В другите паспортни служби първо се взимат формулярите, попълват се и след това се подават на определено гише.

Промяната дошла след жалби на граждани, които се оплаквали, че е безсмислено да се редят на две различни опашки - за да си вземат заявление за нов документ и след това да го подадат, заявиха от Министерството на вътрешните работи пред “Труд”.

“Тази мярка обаче също доведе до недоволство и служителите в паспортното установили, че е неработеща. В момента се обмисля нов вариант, за да няма опашки”, увериха от МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини