Иманярско съкровище и нелегален арсенал откриха в дома на ловец

Нелегална колекция от древни находки и куп незаконно притежавани боеприпаси и взривни вещества намериха полицаи в имотите на ловец от Монтана.

След получен сигнал в сряда служители на Районното управление на полицията влезли в апартамента на 50 годишния Александър А. в областния град, а друга група пазители на реда претърсили къщата му в балканското село Каменна Рикса. В градския дом криминалистите открили 83 кръгли метални предмети със следи от пръст и патина по тях, пръстен, апликация с изобразени на нея човешка и животинска фигури, метален предмет, подобен на гривна с жълтеникав цвят, метален предмет с квадратна форма и орнаменти върху него, металдетектор „Enigma” със зарядно и антена и дулен компенсатор от неизвестно оръжие.

При обиска в селската къща полицаите се натъкнали на три пневматични пушки – едната без номер и модел, а другите две марки „Slavia” и „Hagne”, намерили и 671 ловни патрони 12 и 16 калибър, както и 3 метални кутии и 2 пластмасови шишета пълни с черно прахообразно вещество. „Сашо е ловец от над 20 години. Работи в града, но идва на лов и за отдих на село. Няма противозаконни прояви”, казаха жители на Каменна Рикса. Край селото има останки на една от най-големите римски крепости в региона, датирана към 2-5 век от н. е.

По случая е образувано досъдебно производство. Ще бъдат направени експертизи на открити антични предмети , оръжия и боеприпаси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право