Плевненлиев: Инвеститорите вече разпознават възможностите на България да предоставя глобални услуги и бизнес процеси

България се разпознава от инвеститорите като място на възможности за предоставяне на глобални услуги и бизнес процеси, а нашите компании постоянно въвеждат най-новите бизнес практики и поддържат високите стандарти и изисквания на всички големи индустриални и бизнес сектори. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на Третата годишна аутсорсинг конференция под наслов „Аутсорсингът – индустрия на акронимите”, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

Аутсорсинг секторът изпреварва по темпове на развитие всички други отрасли у нас, като през 2014 г. годишният оборот бележи ръст от 13.7% спрямо 2013 г. или 3 на сто от БВП. През първото полугодие на 2015 г. броят на специалистите в аутсорсинг компаниите надвиши 35 хиляди, като до 2020 г. се очаква броят на заетите в сектора да се удвои.

„Това е огромно постижение за българските предприемачи, иноватори, компании и млади специалисти, които виждат бъдещето си в България и показва, че успешното сътрудничество между държавата и частния сектор наложи страната ни като предпочитан аутсорсинг партньор за бизнеса. Тези успехи обаче не трябва да слагат край на усилията ни, а напротив – да ни стимулират още по-упорито да продължаваме напред“, подчерта президентът Росен Плевнелиев.

„Трябва да се гордеем, че България извървя дълъг път за привличане на компании, които изнасят услуги, процеси и дейности и на центрове за споделени услуги. България беше призната за един от лидерите в световната аутсорсинг индустрия и най-добра аутсорсинг дестинация в Европа“, посочи още държавният глава пред водещите представители на аутсорсинг индустрията у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини