В Монтана заловиха 34,5 кг живак

Монтанската полиция задържа трима мъже, прекарвали в лек автомобил вещество от рода на живака, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена под ръководството на прокуратурата.

В района на ресторант в покрайнините на гр. Монтана те задържали двама местни жители - 39-годишния П. И. и 44-годишния И. Т., както и 53-годишния М. Б. от гр. Бойчиновци. При обиск у мъжете били намерени и иззети боен пистолет марка "Макаров" без номера и два пълнителя с 15 боеприпаса. В лек автомобил с монтанска регистрация е открит метален контейнер, съдържащ вещество от рода на живака с общо тегло 34.5 кг.

Последвали претърсвания на частни адреси в Бойчиновци и с. Студено Буче, откъдето са конфискувани три метални контейнера, 13 стъклени бутилки, съдържащи прахообразно вещество и етикети с надписи за живачен окис, 12 патрона, полиетиленов плик с прахообразно вещество в бледожълт цвят и пушка с дървен приклад без установен фабричен номер.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право