Валери Симеонов предпочита морска битка с Русия пред вълна от мигранти

"Бих предпочел да влезем в един общ флот в Черно море срещу евентуална руска агресия отколкото да прекъснем споразумението за реадмисия с Турция", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Народното събрание по повод информации, че южната ни съседка ще се откаже от договорката си с ЕС и ще спре да приема обратно хилядите нелегални мигранти, които минават през територията й по пътя към Стария континент.

На въпрос дали причината за решението на Турция е отказът на България да се включи в общ фронт в Черно море срещу Русия Симеонов заяви, че може да се твърди, че причината е враждебното отношение на българските медии към турската държава.

Националистът уточни, че не е запознат дали предложението е направено като обща флотилия в отговор на евентуална руска агресия, дали е направено като предложение на определено структуриране на бойна група или бойна единица към НАТО.

„По принцип не е добре да бъдем вкарвани във враждебни структури или отношения с когото и да било, включително и с Русия”, подчерта Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия