БСП подкрепя отказа от участие в съвместен флот в Черно море срещу Русия

"БСП лява България" напълно подкрепя отказа от участие в инициативата за съвместен флот в Черно море, каза пред журналисти в парламента народният представител Ангел Найденов във връзка с появилата се информацията в медии, че Турция е отказа да изпълнява споразумението за реадмисия на бежанци, предаде „Фокус”.

По думите на Найденов в последно време ставаме свидетели на изобилие от инициативи на президента Росен Плевнелиев и военния министър Николай Ненчев в сферата на отбраната и военното сътрудничество, което не е признак на продуктивност, а влизане в спиралата на ескалацията на напрежението в Черноморския регион.

„Решението на Турция за нас представлява не просто оттегляне от един двустранен протокол в случая между Турция и България за реадмисия като резултат от споразумението между ЕС и Турция, а представлява пряко нарушаване на споразумението с ЕС. Това е дълбоко неприемливо”, заяви Найденов.

Народният представител коментира, че решението на Турция не спомага за развитието на диалога и двустранните отношения между Турция и България.

„В някаква степен представлява пряка намеса в суверенното ни право на решение в сферата на националната ни сигурност”, каза още Ангел Найденов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия