Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Уволнена преподавателка осъди бившия ректор на ВТУ

Снимки: Веселина Ангелова

Окръжният съд във Велико Търново осъди бившият ректор на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ проф. Пламен Легкоступ да брои 11 639 лв. обезщетение и неизплатено трудово възнаграждение на уволнена преподавателка. Ексуниверситетският шеф ще трябва да плати на Камелия Джанабетска и 3000 лв. неимуществени вреди.

Камелия Джанабетска бе уволнена от проф. Легкоступ като преподавателка във ВТУ преди 5 г. Тя заведе дело и съдът постанови, че уволнението и е незаконно и я върна на работа. Връщайки се в учебното заведение обаче, преподавателката установила, че за нея няма свободни часове. Сигнализирайки в Инспекцията по труда, Джанабетска разпратила и отворено писмо до органите на законодателната и изпълнителната власт в България, комисари от Европейския съюз, лидерите на партиите в България и кмета на Община Велико Търново, с което си навлякла ново дисциплинарно уволнение.

„Повече от очевидно е, че ответникът след като е знаел ,че липсват основания за уволнението на Джанабетска и е налице висящ съдебен спор по иск за отмяна на уволнението и възстановяване на предишната и работа, е допуснал провеждането на конкурси за попълване на местата на преподавателите в катедрата, без да запази мястото на уволнената. С това е целял от една страна да осуети изпълнението на решението на съда, а от друга – чрез тези действия е демонстрирал силата на власт и възможности , и безнадежността на опитите на преподавателката за възстановяване на трудовите и права. Като е използвал допустими от закона способи и средства, с които да се попречи за изпълнение на съдебното решение за възстановяването и, се прекратява научната кариера на Камелия Джанабетска”, се казва в мотивите на Окръжен съд – Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.