С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 юли 2018

Вътрешният министър: Чумата е страшна, притесних от това, което чух

Нарушено качеството на водата в десетки басейни в София

Путин: Сорос се меси навсякъде, но нима това е позиция на американската държава?

Евроексперти оценяват психиатрията ни Предстоят обиколки из болници и запознаване с проблемите в сектора

Най-добрият губещ за всички времена

Искат мерки срещу сивата икономика

Инфлацията достигна над 5-годишен рекорд

По-голяма прозрачност при онлайн резервациите

Министерство на отбраната ще търси експерти по киберсигурност

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Тръмп (ВИДЕО)

Валери Симеонов: Нерегламентирана търговия е вкарала чумата от Турция

Уволнена преподавателка осъди бившия ректор на ВТУ

Снимки: Веселина Ангелова

Окръжният съд във Велико Търново осъди бившият ректор на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ проф. Пламен Легкоступ да брои 11 639 лв. обезщетение и неизплатено трудово възнаграждение на уволнена преподавателка. Ексуниверситетският шеф ще трябва да плати на Камелия Джанабетска и 3000 лв. неимуществени вреди.

Камелия Джанабетска бе уволнена от проф. Легкоступ като преподавателка във ВТУ преди 5 г. Тя заведе дело и съдът постанови, че уволнението и е незаконно и я върна на работа. Връщайки се в учебното заведение обаче, преподавателката установила, че за нея няма свободни часове. Сигнализирайки в Инспекцията по труда, Джанабетска разпратила и отворено писмо до органите на законодателната и изпълнителната власт в България, комисари от Европейския съюз, лидерите на партиите в България и кмета на Община Велико Търново, с което си навлякла ново дисциплинарно уволнение.

„Повече от очевидно е, че ответникът след като е знаел ,че липсват основания за уволнението на Джанабетска и е налице висящ съдебен спор по иск за отмяна на уволнението и възстановяване на предишната и работа, е допуснал провеждането на конкурси за попълване на местата на преподавателите в катедрата, без да запази мястото на уволнената. С това е целял от една страна да осуети изпълнението на решението на съда, а от друга – чрез тези действия е демонстрирал силата на власт и възможности , и безнадежността на опитите на преподавателката за възстановяване на трудовите и права. Като е използвал допустими от закона способи и средства, с които да се попречи за изпълнение на съдебното решение за възстановяването и, се прекратява научната кариера на Камелия Джанабетска”, се казва в мотивите на Окръжен съд – Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.