Община Павликени готова с проекти за 30 млн.евро

Снимка: Веселина Ангелова

Община Павликени е отличник с разработени проекти за над 30 млн.евро.Те са за подобряване на инфраструктурата, ремонт на водопроводни мрежи, спортни обекти и създаването на защитени жилища в различни населени места на общината.

"За съжаление, има наложено ограничение и лимит от 10 млн. евро за всяка община, затова няма шанс да кандидатстваме с всички разработки. За да успеем да свършим повече, сме обединили някои и в момента, в който бъде отворена програма, по която можем да ги финансираме, веднага ще кандидатстваме", коментира кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Един от най-сериозните проекти е свързан с ремонта и подновяването на пътната мрежа. Така кметът иска да реконструира участъците Павликени - Върбовка и Павликени - Дъскот - Паскалевец - Ресен. Инж. Манолов се надява да успее да спечели средства за ремонт на водопроводната мрежа на няколко села - Караисен, Недан, Стамболово, Долна Липница и на град Бяла черква.

"Продължаваме да настояваме за средства за читалище "Братство" в Павликени, макар че и там от 1 млн.лв парите паднаха на 200 000 лв. Подготвяме проекти за читалищата в Караисен, Долна Липница и Недан, за ремонт на пет улици в града. Готови сме с идеята как да осъвременим спортните зали и да изградим съблекални и игрище в Бяла черква", обясни градоначалникът.

Със средства по проекти ще бъдат облагородени и междублоковите пространства в Павликени, за да бъдат създадени места за паркиране, след като в града рязко са се увеличили автомобилите.

Затвореният дом в Михалци ще бъде превърнат в два центъра от семеен тим за възрастни хора с деменция, като всеки от центровете ще е с капацитет от 15 души. Ще бъде изграден и дневен център, в който грижи ще могат да получават 30 души.

Кметският екип подготвя проект за общинския пазар, както и за ученическия морски лагер в Бяла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони