В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Трифон Иванов става почетен гражданин на Павликени посмъртно

Футболната легенда Трифон Иванов ще бъде обявен за почетен гражданин на Павликени. Футболистът ще получи званието посмъртно на 29 юни, когато е и празника на града. Роденият в Горна Липница спортист е заслужил отличието заради огромната подкрепа, която е указвал на местния футбол през годините.

„Той непрекъснато помагаше на селото и когато имаше отбор. Осигуряваше екипировка на футболистите. Съдействаше и по празниците на родното си селище. Трифон Иванов бе дарител на фолклорни фестивали и спортни мероприятия. В качеството си на председател на Зоналния съвет на БФС плътно е бил до нас и зад новосформирания отбор на Павликени. Помагал е за намирането на млади футболисти от областта. Чисто човешка подкрепа е давал и на хората от Павликенския край. Той е един заслужил човек и огромното ми съжаление е, че получава званието посмъртно“, информира кметът на Павликени инж.Емануил Манолов.

Градоначалникът уточни, че предложението е на групата общински съветници от ГЕРБ.

Общо 3 предложения за званието „Почетен гражданин“ са постъпили в Павликенския общински съвет по случай 73-годишнината от създаването на града. Имената са подадени от групата на ГЕРБ, инициативен комитет и от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов. Останалите предложения са за Александър Манолов посмъртно и дългогодишният учител Пенка Стоянова.

С почетен знак „Едностранен плакет“ ще бъдат удостоени дългогодишният учител Розинка Пенчева, дългогодишният председател на Районния съд в Павликени Ивелина Карагенова и инж. Стоян Станчев- един от заслужилите директори на Строителното предприятие в Павликени, което отбелязва 60-годишен юбилей.

„Принципното решение дали тези имена ще бъдат одобрени ще се вземе на редовно заседание на 23 юни. До момента няма случай някое от предложенията да не е одобрено“, коментира инж. Манолов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.