Рекорден брой докторанти публикуваха научни изследвания в годишния алманах на Стопанска академия в Свищов

Рекорден брой от общо 60 докторанти са публикували научните си изследвания в годишния алманах на Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов.

"Това е годишно издание на учебното заведение, което не само популяризира, но и формира уменията за научни изследвания на обучаващите се в ОНС „доктор”. В края на всяка година докторантите представят своите научни изследвания, техните статии и студии преминават рецензиране и редакция, и се публикуват в алманаха. Успешното завършване на публикационния цикъл за 2015-2016 година бе отбелязано с церемония по връчване на излезлите от печат Книга 9 и Книга 10 на участниците автори", обясниха от свищовския ВУЗ.

В изданието са поместени изследвания на докторантите в 30 студии и 30 статии, което представлява най-голямо участие от създаването на докторантския алманах през 2008 г.

„Освен рекордния брой автори, в това издание имаме участници още от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и от Икономически университет – Варна. С това допълваме новата визия за развитие на докторантския алманах, като авторитетно издание с конкурентен междууниверситетски обхват”, коментира главният редактор на изданието доц. д-р Стефан Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони