Разследват смъртта на 70-годишен, починал след сбиване със сестра си

Над 50 огнеборци, горски и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново Спасителите били принудени да изминат 5-6 километра пеша в непрестъпната местност

Арестуваха рецидивист в момент на производство на пико Наркопроизводителят е спипан в дома му в Долна Оряховица

Боил Банов: Културата винаги остава в световен мащаб като един от най-ниско финансираните сектори

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в апартамент в столичния квартал “Западен парк”

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: Гласувах за нашите добри братски отношения

Самотна възрастна жена от село Дрен получи дърва и лекарства 78-годишната Баба Седефка е готова да върне добрината

Пълен пакет звезди в „Гринго“ Екшън комедия от Наш Еджъртън

Водач с тежки травми след катастрофа край Търново

Герджиков атакуван два пъти от телефонни измамници Искали му 20 хил. лв., иначе щели да убият жена му и него

Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Асен Блатечки: Много искам да си партнирам с Анджелина Джоли

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Станишев: Нашата мисия е да променим Европа

От нашия претеник в Брксел

Президентът на ПЕС Сергей Станишев даде старт на официалната кампания Младежкия план с обхват до 2020 г.

Кампанията, която цели осигуряването на заетост, по-качествено образование и достъп до култура за младите, получи широка международна подкрепа.

„Нашата мисия е да променим Европа. Започваме нещо значимо и няма да спрем, докато не постигнем резултати. Най-важното е кампанията да стигне до всички европейски страни. Моята амбиция е едно от първите публични събития да бъде в България през юли. Това заяви в Брюксел президентът на Партията на европейските социалисти на официалното представяне на Младежкия план до 2020 г., за който ще бъде поискано допълнително финансиране от 20 000 евро през следващата многогодишна финансова рамка.

Както „Труд“ писа, част от допълнителните средства ще се вложат във финансирането на програмата за заетост Младежка гаранция. Целта е да се гарантира качеството и устойчивостта на предложенията за работа, чрез насърчаване на общи стандарти, най-вече по отношение на социалната защита, възнагражденията, правата на работещите и придобиване на квалификация чрез изисквания за допълнителни обучения.

„Всички казват колко е висока младежката безработица, как младите се разочароват от политиката и отиват в крайна антиевропейска идеология. Или седиш със скръстени ръце и гледаш или прави нещо, за да се обърне тази тенденция. Първоначалната и най-важна мярка е превръщането на Младежката гаранция в постоянно действащ механизъм в ЕК и обхващането на млади хора до 30 г., както и разширяване на финансирането до 20 млрд. евро, обобщи Станишев.

Планът на ПЕС, обединен около 4 основни приоритета, свързани с повече заетост при младежите, достъп до по-качествено образование, чрез разширяването на програмата „Еразъм+“, както и до повече култура и грижа за децата, получи подкрепа от редица партнори. Повече за плана на ПЕС вижте тук.

Предстои той да бъде представен с кампании в редица европейски страни, каза още Станишев.

„Благодарение на програмата за заетост Младежката гаранция в Брюксел за 3 г. безработицата сред младите е намаля с 30%, 5000 души са си намерили работа, още 1000 са започнали стаж -64% от тях също са започнали работа“, заяви Лорет Онкелинкс, зам.- председател на Социалистическата партия на Белгия.

„Младежката гранция действа и във Франция и там на практика видяхме, че има конкретни резултати за живота на младите хора и фирмите, в които те работят“, потвърди и Тиебо Вебер от Европейската конфедерация на синдикатите.

Сред гостите на официалния старт на кампанията бяха още президентът на младежката социалистическа партия Лаура Слайменс, Мария Родригес, вицепрезидент на партията на социалистите и демократите в ЕП, Джон Кромбе, лидерът на фламондката социалистичека партия и Алън Пол, секретар на Европейския младежки форум.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.