Франция ще депортира 20 руски запалянковци

Френските власти ще депортират председателя на руската асоциация на футболните привърженици Александър Шпригин, съобщи Ройтерс, цитирана от БНР. Шпригин е един от 20-те фенове, които ще бъдат експулсирани заради сблъсъците и хулиганските прояви по време на Евро 2016.

От началото на първенството френската полиция е извършила 323 ареста. В изявление на френското вътрешно министерство се посочва, че 196 от задържаните остават в ареста, осем са осъдени на затвор, а трима са получили условни присъди.

"Независимо от националността, тук всички са дошли да гледат футбол. Такова насилие е напълно неприемливо", заяви френският външен министър Жан-Марк Еро по повод напрежението по време на европейското първенство по футбол във Франция.

Поредният ден от Евро 2016 завърши в облаци от сълзотворен газ, този път край централната гара в Лил. Малко преди полунощ около 200 британски футболни фенове се врязаха в множеството французи, празнуващи победата на Франция срещу отбора на Албания. Полицията образува жива верига, за да ги предпази, след което използва звукови и сълзотворни гранати. Десетки са ранени, 16 души са настанени в болница.

Денят завърши с 36 ареста. Междувременно полицията е задържала и руски граждани, участвали в безредиците в Марсилия миналата събота.

Около 3900 служители на реда са разположени за охраната на футболните срещи в Северна Франция, но има сериозни опасения от нови размирици около предстоящия днес мач между отборите на Англия и Уелс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят