Изправят на съд мъж с 20 присъди и 77 криминалистични регистрации за кражба на кола

Районната прокуратура в Свищов внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж, противозаконно отнел чужд автомобил, като го повредил докато го ползва неправомерно. Обвинението срещу Звезделин М. е за това, че на 25 март тази година в Плевен и в свищовското село Александрово чрез контактен ключ отнел Фолксваген „Пасат”. След като потрошил возилото, го изоставил в покрайнините на Александрово.

Във въпросния мартенски ден Звезделин М., който е с 20 влезли в сила присъди и 77 криминалистични регистрации, тръгнал да изпраща съпругата си, която отивала на работа. На връщане видял паркираният автомобили решил да влезе в него. Отворил шофьорската врата и извадил дръжката й. В колата намерил ключовете скоито запалил и потеглил към селоЧервена, където живеел брат му.При близките си постоял малко, след което решил с автомобила да отиде до Свищов. Докато минавал през Александрово горивото свършило.

Звезделин М. е завършил основно и средно образование във ВУИ, където е бил настанен, заради извършени престъпления като непълнолетен. Голямата част от осъжданията са за закононарушения против собствеността.Преведен е в затвора в Плевен за продължаване на изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право